Verschillen tussen de runtime-toepassing en FileMaker Pro (FileMaker Pro Advanced)
Wanneer u dubbelklikt op het pictogram van FileMaker Pro om het programma te starten, kunt u een nieuwe oplossing maken of een oplossing kiezen die u wilt openen. Wanneer u een runtime-toepassing van FileMaker Pro start, wordt het primaire gebonden bestand automatisch geopend.
Er zijn nog andere grote verschillen tussen de runtime-toepassing en FileMaker Pro, zoals:
 •
Dit omvat de modus Lay-out en de opdrachten in het vervolgmenu Beheren.
 •
Eigen functies en eigen menu's die met FileMaker Pro Advanced zijn gemaakt, werken in de runtime-toepassing maar gebruikers van de runtime-toepassing kunnen geen eigen functies of eigen menu's wijzigen of maken.
 •
U kunt de runtime-toepassing bijvoorbeeld niet gebruiken om een oplossing te maken, te openen of te sluiten. (Gebonden runtime-oplossingen moeten een eigen knop of script bevatten om andere bestanden te sluiten of te openen. Het venster van een runtime-opdracht bevat namelijk geen sluitopdracht.)
 •
 •
Plug-ins kunnen in het dialoogvenster Voorkeuren worden ingeschakeld. De optie Oplossingen toestaan om bestanden te installeren in de voorkeuren van plug-ins staat plug-ins toe updates automatisch te insta lleren. Raadpleeg Plug-invoorkeuren instellen.
 •
Hoewel de filter XML Data als een optie voor de Bestand converteren scriptstap verschijnt, kunt u geen XML-bestanden converteren die deze scriptstap in een runtime-toepassing gebruiken.
 •
 •
OS X: apple Events worden ondersteund in runtime-toepassingen.
 •
 •
Een runtime-database kan echter zowel in FileMaker Pro als in FileMaker Pro Advanced worden geopend. De volledige functionaliteit van deze toepassingen zal worden ingeschakeld, behalve als de volledige toegangsprivileges zijn verwijderd.
 •
 •
Programma- en documentvoorkeuren
In de runtime-toepassing zijn sommige opties op het tabblad Algemeen van het dialoogvenster Voorkeuren niet beschikbaar. Bijvoorbeeld: de opties om de gebruiker te verwittigen wanneer een update of nieuwe versie van FileMaker Pro beschikbaar is, zijn niet aanwezig.
Het tabblad Lay-out is niet beschikbaar in het dialoogvenster Voorkeuren voor de runtime-toepassing.
In de runtime-toepassing bevat het dialoogvenster Bestandsopties alleen het tabblad Spelling.
Vergelijking van de menuopdrachten
De volgende tabellen bevatten de menuopdrachten die beschikbaar zijn in FileMaker Pro en in de runtime-toepassing.

1
1
2
2
3
3
1.
2.
3.

1
1
1.

Opmerking  Alle andere opdrachten van het menu Scripts zijn alleen beschikbaar in FileMaker Pro.

1
1
1
1.

Genegeerde scriptstappen
Aangezien bepaalde functies uit de runtime-toepassing zijn verwijderd, worden sommige scriptstappen door de runtime-toepassing genegeerd: de genegeerde scriptstappen worden gemarkeerd met 'Nee' of 'Gedeeltelijk' voor 'Runtime-oplossing' in het onderdeel Compatibiliteit van de beschrijving van elke scriptstap. Raadpleeg Naslaggegevens voor scriptstappen.
Opmerking  'Bestand openen' geeft als resultaat een fout als het opgegeven bestand niet aan de runtime-toepassing is gebonden. Een runtime-oplossing kan een extern script alleen uitvoeren als het externe bestand aan de runtime-oplossing is gebonden.
Opgeslagen registerinstellingen of voorkeuren
Windows-registerinstellingen:
 •
HKEY_CURRENT_USER\Software\FileMaker\FileMaker Pro\14.0
 •
HKEY_CURRENT_USER\Software\FileMaker\FileMaker Pro\14.0A
 •
HKEY_CURRENT_USER\Software\FileMaker\<solution name>\14.0
Opmerking  De bestandsextensie voor de runtime-databasebestanden wordt in HKEY_CLASSES_ROOT geregistreerd.
OS X-voorkeuren:
com.filemaker.client.pro.plist
com.filemaker.client.advanced.plist
com.filemaker.client.runtime.<Naam van oplossing>.plist