Plug-invoorkeuren instellen
U kunt plug-in voorkeuren gebruiken om plug-ins in te schakelen en te configureren. Dankzij plug-ins kunt u in FileMaker Pro over optionele extra functies beschikken. Plug-ins zijn beschikbaar bij FileMaker, andere softwarebedrijven of een afdeling voor ontwikkeling of informatiesystemen binnen uw organisatie.
Opmerking  Als u een databaseprogrammeur bent, kunt u zelf aangepaste plug-ins schrijven. Kennis van de programmeertaal C of C++ is vereist. Raadpleeg Werken met plug-ins.
Zo stelt u plug-invoorkeuren in:
1.
 •
Windows: kies Bewerken > Voorkeuren.
 •
OS X: kies FileMaker Pro > Voorkeuren.
2.
U vindt de geïnstalleerde plug-ins in de lijst Ingeschakelde plug-ins. Naast de naam van ingeschakelde plug-ins vindt u een selectievakje.
3.
4.
5.
Klik op Configureren als de plug-in kan worden geconfigureerd.
Zie de documentatie die bij de plug-in is meegeleverd voor meer informatie over het configureren van de plug-in.