Voorbeeld van update van plug-in
In het volgende voorbeeld wordt de versie van een geïnstalleerde plug-in vergeleken met de versie die zich in een containerveld in het FileMaker Pro-bestand bevindt en wordt de plug-in zo nodig bijgewerkt.
1.
Maak in het oplossingsbestand een tabel Update plug-in om er informatie over de plug-in in op te slaan.
2.

3.
4.
Foutafvanging instellen [Aan]
Plug-inbestand installeren [Update plug-in::Plug-inbestand]
#
#Omgaan met fouten
If [Get(LaatsteFout)
0]
If [Get(LaatsteFout) = 3]
Aangepast dialoogvenster tonen [Update plug-in::Plug-inbestand & " kan niet worden geïnstalleerd. Controleer of de optie 'Oplossingen toestaan om bestanden te installeren' in de FileMaker Pro-voorkeuren voor plug-ins is ingeschakeld."]
Else If [Get(LaatsteFout) = 1550]
Aangepast dialoogvenster tonen [Update plug-in::Plug-inbestand & " is geïnstalleerd, maar kan niet worden geïnitialiseerd."]
Else If [Get(LaatsteFout) = 1551]
Aangepast dialoogvenster tonen [Update plug-in::Plug-inbestand & " kan niet worden geïnstalleerd."]
Else
Aangepast dialoogvenster tonen ["Er is een algemene fout " & Get(LaatsteFout) & " opgetreden bij de installatie van " & Update plug-in::Plug-inbestand]
End If
End If
5.
Ga naar lay-out ["Plug-ininformatie bijwerken"]
Ga naar record/verzoek/pagina [Eerste]
Loop
If [Update plug-in::Geïnstalleerde plug-inVersie < Update plug-in::Vereiste plug-inversie]
#Plug-in moet worden geïnstalleerd of bijgewerkt.
Script uitvoeren ["Plug-in installeren"]
End If
Ga naar record/verzoek/pagina [Volgende; Afsluiten na laatste]
End Loop
6.
Foutafvanging instellen [Aan]
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
#"Ingeschakeld" zoeken in het veld Toestand van geïnstalleerde plug-in
If [Get(GevondenTelling)
0]
Aangepast dialoogvenster tonen ["Sommige vereiste plug-ins zijn niet ingeschakeld. Controleer of de optie 'Oplossingen toestaan om bestanden te installeren' in de FileMaker Pro-voorkeuren voor plug-ins is ingeschakeld."]
End If
7.
Script uitvoeren ["Plug-inversies controleren"]
Script uitvoeren ["Inschakeling controleren"]
Ga naar lay-out [originele lay-out]
Berekening van versie van clientplug-in
Let(
[
PluginNamePosition = Position(Get(InstalledFMPlugins); Plugin Name; 1; 1);
PluginVersionStart = PluginNamePosition + Length(Plugin Name) + 1;
PluginVersionEnd = Position(Get(InstalledFMPlugins); "; "; PluginNamePosition; 2);
PluginVersionLength = PluginVersionEnd - PluginVersionStart
];
If(PatternCount(Get(Installed FMPlugins); Plugin Name) = 0; ""; Middle(Get(InstalledFMPlugins); PluginVersionStart; PluginVersionLength))
)
Berekening van ingeschakelde status van clientplug-in
Let(
[
PluginNamePosition = Position(Get(InstalledFMPlugins); Plugin Name; 1; 1);
PluginStateStart = Position(Get(InstalledFMPlugins); "; "; PluginNamePosition; 2) + 1;
PluginStateEnd = If(Position(Get(InstalledFMPlugins); "¶"; PluginNamePosition; 1) > 0; Position(Get(InstalledFMPlugins); "¶"; PluginNamePosition; 1); Length(Get(InstalledFMPlugins)) + 1);
PluginStateLength = PluginStateEnd - PluginStateStart
];
If(PatternCount(Get(InstallFMPlugins); Plugin Name) = 0;
""; Middle(Get(InstalledFMPlugins); PluginStateStart; PluginStateLength))
Verwante onderwerpen
Eigen plug-ins maken
Get(GeïnstalleerdeFMPlugins)
Plug-inbestand installeren