Eigen plug-ins maken
Bent u C- of C++-programmeur en vertrouwd met berekeningen in FileMaker Pro en FileMaker Pro Advanced, dan kunt u plug-ins maken om de functieset van deze FileMaker-toepassingen uit te breiden. De plug-ins kunnen voordeel halen uit recursie en lussen of gebruikmaken van andere programmeerinterfaces.
Om plug-ins te kunnen gebruiken, moeten FileMaker Pro-gebruikers in oplossingsbestanden toestaan dat plug-ins kunnen worden geïnstalleerd en moeten zij de plug-ins inschakelen. Voor bestanden die door FileMaker Server worden gehost, moet de serverbeheerder via de Server Admin Console toestaan dat de scriptstap Plug-inbestand installeren plug-ins voor FileMaker Server bijwerkt.
Opmerking  Plug-ins worden niet ondersteund in FileMaker Go.
Als u een voorbeeld van een plug-in wilt zien, gaat u naar: http://www.filemaker.com/nl/support/index.html.
Voer deze algemene stappen uit om uw eigen plug-ins voor te bereiden:
1.
In Windows moet de extensie van de plug-in .fmx (32-bits versie van FileMaker Pro) of .fmx64 (64-bits versie van FileMaker Pro) zijn. In OS X moet de extensie van de plug-in .fmplugin zijn.
2.
3.
4.
Als u plug-ins in een bestand beschikbaar wilt maken, geeft u de gebruikers de volgende instructies:
1.
2.
Klik op Configureren en definieer of bewerk indien nodig een berekeningveld om toegang te krijgen tot de externe functies die door de plug-in worden aangeboden.
3.
Opmerking  Als u alle beschikbare externe functies wilt weergeven, selecteert u in de lijst Weergave de optie Externe functies.
4.
Raadpleeg Plug-ins installeren.
Opmerking  Het is mogelijk dat systeembeheerders om veiligheidsredenen gebruikers verplichten om de optie Oplossingen toestaan om bestanden te installeren uit te schakelen. Neem contact op met de systeembeheerder van uw klant voor meer informatie.
Verwante onderwerpen
Externe functies