Tabeldefinities, velddefinities en gegevens verwijderen
Wanneer u in het dialoogvenster Database beheren een tabel of veld verwijdert, wordt de tabel- of velddefinitie permanent en onherroepelijk verwijderd, alsook de gegevens in die tabel of dat veld.
Belangrijk  Voordat u een veld of tabel verwijdert, moet u controleren of u de gegevens erin niet nodig hebt.
Zo verwijdert u tabeldefinities:
1.
2.
Wanneer de database is geopend, kiest u Bestand > Beheren > Database.
3.
4.
Op het tabblad Tabellen selecteert u een of meer tabellen die u wilt verwijderen en klikt u daarna op Verwijderen.
 •
Klik op Ook vermeldingen van deze tabellen in de grafiek verwijderen om alle tabellen die op deze gegevenstabel gebaseerd zijn uit de relatiegrafiek te verwijderen.
 •
Klik op Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.
 •
Klik op Annuleren als u de tabel ongewijzigd wilt laten.
5.
Klik op Gereed.
Zo verwijdert u een velddefinitie:
1.
2.
Wanneer de database is geopend, kiest u Bestand > Beheren > Database.
3.
4.
5.
Op het tabblad Velden selecteert u een of meer velden die u wilt verwijderen en klikt u daarna op Verwijderen.
Klik op Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.
Klik op Annuleren als u het veld ongewijzigd wilt laten.
Klik op Gereed.
Zo verwijdert u een velddefinitie in de tabelweergave:
Kies Veld > Veld verwijderen in het venstermenu.