Resumévelden definiëren
Gebruik resumévelden voor het berekenen van waarden gebaseerd op meerdere records, zoals subtotalen, gemiddelden en algemene totalen. In een resuméveld van een rapport kan bijvoorbeeld het algemene totaal van alle verkopen in de maand mei worden weergegeven.
Zo definieert u een resuméveld:
1.
Wanneer de database is geopend, kiest u Bestand > Beheren > Database.
2.
3.
4.
Typ in het invoervak Veldnaam een naam voor het veld.
Raadpleeg Velden benoemen.
5.
In Type selecteert u Resumé.
6.
Klik op Maken.
7.

8.

Het cumulatieve totaal weergeven van de actieve record en alle vorige records. Als u voor elke gesorteerde groep de berekening van het lopend totaal opnieuw wilt starten, schakelt u ook de optie Overzicht opnieuw starten voor elke gesorteerde groep in en selecteert u het veld waarop het sorteren opnieuw wordt gestart in de veldenlijst.
Gewogen gemiddelde. Een lijst met velden verschijnt. Selecteer het veld dat de gewichtsfactor bevat.
De cumulatieve telling weergeven van de actieve record en alle vorige records. Als u voor elke gesorteerde groep de lopende telling opnieuw wilt starten, schakelt u ook de optie Overzicht opnieuw starten voor elke gesorteerde groep in en selecteert u het veld waarop het sorteren opnieuw wordt gestart in de veldenlijst.
Subtotaal. Een lijst met velden verschijnt. Selecteer het veld waarop u wilt groeperen.
9.
Als het veld waarop u resumeert, een herhalend veld is, kunt u ervoor kiezen om de herhalingen tegelijk of afzonderlijk te resumeren.
Selecteer Alle tegelijk om één resuméwaarde te berekenen voor alle herhalingen in het veld.
Selecteer Afzonderlijk om een resuméwaarde te berekenen voor elke herhaling.
Opmerking  U moet uw resuméveld opmaken als een herhalend veld om afzonderlijke resuméwaarden te kunnen weergeven. Raadpleeg De weergave van herhalende velden instellen.
10.
Klik op OK. Ga vervolgens door met het definiëren van velden of klik op OK.
Zo definieert u resumévelden in de tabelweergave:
1.
2.
Klik op + in de kolomkop om een nieuw veld toe te voegen.
3.
4.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
Als u Gedeelte van totaal van kiest, kunt u een groepsveld opgeven voor Subtotaal. Wanneer u terugkeert naar de bladermodus moet u op het groepsveld sorteren om de waarde correct te berekenen.
 •
De formule voor de standaarddeviatie is n-1 gewogen, uitgaande van de normale standaarddeviatie.
 •
 •
 •
Als u FileMaker Pro Advanced gebruikt, kunt u veld schema's kopiëren van een veld naar een ander veld in hetzelfde bestand of een ander bestand. Raadpleeg Veldschema's kopiëren en plakken (FileMaker Pro Advanced).
Verwante onderwerpen
Resumévelden wijzigen
Resumégegevens zijn onjuist of er ontbreken gegevens
Opmaak opgeven voor velden die getallen bevatten