Skicka Event (Windows)
Syfte
Startar ett annat program, öppnar ett dokument i ett annat program eller skriver ut ett dokument i ett annat program.
Format
Skicka Event ["<aevt>"; "<eventnamn>"; "<filnamn>"]
Tillval
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan med tillval för Skicka Event, där du kan ange följande tillval:
 •
För Skicka <event-namn> meddelande, välj:
 •
öppna dokument/program för att be FileMaker Pro öppna en dokumentfil eller ett program. Dokumenten öppnas med det program Windows associerat med dokuments filtyp.
 •
skriv ut dokument för att be FileMaker Pro skriva ut ett dokument i ett annat program.
 •
Välj Fil eller klicka på Ange för att ange vilket dokument/program som ska öppnas eller vilket dokument som ska skrivas ut. Mer information finns i Skapa filsökvägar.
 •
Välj Beräkning eller klicka på Ange för att skapa ett meddelande utifrån en beräkning.
 •
Välj Text för att manuellt skriva den meddelandetext som ska skickas.
 •
Välj Visa det andra programmet i förgrunden för att aktivera målprogrammet och visa det på skärmen. Ditt manus kan bli långsammare om du väljer att visa målprogrammet. Om Visa det andra programmet i förgrunden inte är markerat kommer eventet att köras i bakgrunden.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Nej
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
För ytterligare manusfunktioner kan du skapa ett program i Basic eller C och köra programmet med det här manussteget.
Obs!  När du anger ett dokument eller program med en beräkning eller text visas namnet för filtypen eller programmet som <okänt> i manusdefinitionen.
Exempel 1
Öppnar programmet Anteckningar.
Skicka Event ["aevt"; "odoc"; "NOTEPAD.EXE"]
Exempel 2
Öppnar filen bilden.bmp med dess standardprogram.
Skicka Event ["aevt"; "odoc"; "image.bmp"]
Definiera beräkningsfält
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)