Utför DDE-kommando (Windows)
Syfte
Skickar ett DDE-kommando (Dynamic Data Exchange, dynamiskt datautbyte) till ett annat program för att utföra en rad kommandon som finns tillgängliga i det programmet.
Format
Utför DDE-kommando [<ämne eller filename>; <tjänst>]
Tillval
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan med tillval för Utför DDE-kommando, där du kan ange följande tillval:
 •
Tjänst är namnet på programmet som utför kommandona. Se dokumentationen till programmet som du anger för den giltiga tjänsten. Du kan ange namnet på tjänsten som text eller klicka på Ange för att skapa namnet utifrån en beräkning.
 •
Ämne är ett filename eller en textsträng som beskriver det som programmet utför kommandona på. Giltiga ämnen finns i dokumentationen till programmet som anges i Tjänst. Du kan ange ämnesnamnet som text eller klicka på Ange för att skapa namnet utifrån en beräkning. Mer information finns i Skapa filsökvägar.
 •
Kommandon är ett beräknat värde eller en textsträng som anger vad programmet gör. Giltiga kommandon och format finns i dokumentationen till programmet som anges i Tjänst. Du kan ange kommandon som text eller klicka på Ange för att skapa dem utifrån en beräkning.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Nej
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
 •
 •
 •
Exempel 1
Öppnar en URL-adress i Internet Explorer. (Internet Explorer måste vara startat när manuset körs.)
Utför DDE-kommando [Tjänst: "iexplore"; Ämne: "WWW_OpenURL";
Kommandon: "www.filemaker.com/se/"]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)