Granska data i en layout
När du växlar till granskningsläget visas layouten som den kommer att se ut i utskriften. Det går inte att mata in eller ändra information i granskningsläget.
I granskningsläget kan du visa:
 •
hur många poster som ryms på en utskriven sida
 •
 •
 •
 •
 •
hur fält som ställts in med Granskaren täcker tomma utrymmen (se Ta bort tomrum i utskrifter)
 •
 •
 •
knappar för flytande fönster, men inte deras associerade flytande fönster eller innehållet i flytande fönster (se Arbeta med flytande fönster i layouter)
Så här granskar du data i en layout:
1.
 •
 •
Kontrollera att de hittade posterna är de poster som du vill granska.
Se steg 1 till 4 i Skriva ut poster.
2.
Klicka på Granska i layoutlisten (bearbetningsläge) eller välj Granska i menyn Läge längst ned i dokumentfönstret.
Så här går du mellan sidor i granskningsläget:
Använd navigeringskontrollerna i statuslisten. Klicka på vänster- och högerpilarna i bokikonen, dra skjutreglaget till vänster och höger eller skriv in sidnummer i sidnummerfältet på aktuell sida och tryck på Retur (Windows) eller Retur (OS X).
Navigeringskontroller i granskningsläge
 •
Välj Poster > Gå till poster > Nästa, Föregående eller Gå till om du vill flytta till nästa, föregående eller till en viss sida. (Dessa menyalternativ är inte tillgängliga om statuslisten är dolt och låst av ett manussteg.)
 •
Obs!  Du kan inte använda dig av granskningsläget om du vill se hur databasen kommer att se ut på webben. För detta ändamål måste du använda en webbläsare.