Redigera externa FileMaker-datakällor
En FileMaker-datakälla lagrar sökvägar som FileMaker Pro söker via för att öppna en extern FileMaker-fil, tabell, manus eller värdelista.
Information om hur du lägger till en FileMaker-datakälla finns i Ansluta till datakällor.
Så här redigerar du en FileMaker-datakälla:
1.
Välj Arkiv > Hantera > Externa datakällor.
Dialogrutan Hantera externa datakällor visas.
2.
Dialogrutan Redigera datakälla visas.
3.
Du kan redigera filsökvägar som text. Varje FileMaker-referens kan bestå av en eller flera sökvägar, avgränsade med returtecken. Mer information finns i Skapa filsökvägar.
4.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
Vi rekommenderar inte att du använder en asterisk (*) som jokertecken i nätverkssökvägar, eftersom det gör trafiken i FileMaker-nätverk långsammare. Om det går bör du ersätta en eventuell asterisk med rätt IP-adress.
Variabler stöds inte i FileMaker-datakällsreferenser.
Relaterade avsnitt
Dela och vara värd för filer
Använda delade filer som klient
Skapa konton som verifieras via en extern server