Logiska funktioner
Logiska funktioner testar om ett villkor är sant eller falskt. Det resulterande värdet kallas ett logiskt värde. Om villkoret är sant returneras 1; om det är falskt returneras 0. Du kan använda nyckelorden True (sant) och False (falskt) tillsammans med logiska funktioner och operatorer när det krävs ett logiskt värde. Nyckelordet True returnerar 1 och False returnerar 0.
Logiska funktioner kan även utvärdera parametrar som text eller aritmetiska operationer som inte ger upphov till en sann eller falsk sats eller, som funktionen GetField, returnerar innehållet i ett annat fält.
Klicka på en funktion som du vill ha mer information om.

1 om data konverteras till ett numeriskt värde som inte är noll, 0 om angivna data har värdet 0 eller är tomt.
1 om det angivna fältet är tomt, om det relaterade fältet, den relaterade tabellen, relationen eller filen saknas eller om något annat fel inträffar; annars returneras 0.
0 när en post innehåller ett ogiltigt värde på grund av att fälttypen inte är korrekt (t.ex. text i ett datumfält).
1 om syntaxen för det angivna uttrycket är korrekt.
Värdet som anges i parametern källfält med hjälp av relationerna i relationsdiagrammet.
Om formler
I det här avsnittet
Case
Choose
Evaluate
EvaluationError
ExecuteSQL
GetAsBoolean
GetField
GetFieldName
GetLayoutObjectAttribute
GetNthRecord
If
IsEmpty
IsValid
IsValidExpression
Let
Lookup
LookupNext
Egenvärde