Tillval för sortering av poster
Använd följande tillval i dialogrutan Sortera poster om du vill sortera posterna i en viss ordning. Mer information finns i Sortera poster.

Välj Aktuell layout (Layoutnamn) från tabellistan och dubbelklicka sedan på ett fält i listan.
Välj Aktuell tabell (Tabellnamn) från tabellistan och dubbelklicka sedan på ett fält i listan.
Stigande ordning betyder från första till sista bokstaven i alfabetet för text, från lägsta till högsta för tal och från tidigaste till senaste för datum och klockslag. Fallande ordning betyder från sista till första bokstaven i alfabetet för text, från högsta till lägsta för tal och från senaste till tidigaste för datum och klockslag.
Ändra sorteringsordningen för ett fält i listan Sorteringsordning (till exempel till stigande eller fallande ordning)
Markera ett fält i listan Sorteringsordning och välj därefter en sorteringsordning för fältet.
Sortera i en anpassad ordning, efter värdena i en värdelista (till exempel i den ordning som månaderna står)
Markera ett fält i fältlistan, välj Enligt värdelistan och välj eller definiera därefter en värdelista. (Mer information finns i avsnittet som handlar om hur du definierar en värdelista för datainmatning.)
Klicka på den dubbelriktade pilen (till vänster om fältnamnet) i listan Sorteringsordning och dra fältet till en ny plats.
Inkludera relaterade fält var som helst i sorteringsordningen
Välj en tabell i tabellistan och dubbelklicka därefter på ett relaterat fält i listan.
Ett relaterat fält kan placeras var som helst i listan Sorteringsordning – före, efter eller mellan icke-relaterade fält.
Klicka på Rensa alla.
Klicka på Sortera ej eller välj Poster > Sortera ej i bearbetningsläge.
Markera Språk för sortering och välj därefter ett språk. Information om hur du ändrar fältets standardspråk för sortering finns i Definiera tillval för fältindex.
Välj Behåll poster i sorterad ordning. När den kryssrutan är avmarkerad behåller nya eller ändrade poster samma placering i sorteringsordningen fram till dess att du gör en sökning eller sortering med andra villkor.
Relaterade avsnitt
Problem med att sortera poster