Ange tidsform
Du kan kontrollera hur FileMaker Pro visar tidsvärden i fält.
Så här anger du utformning för tidsfält:
1.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskaren Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Data.
3.
I området Dataformatering klickar du på Tid Knappen Klockslag och väljer sedan formaten som du vill använda i listan Format.

Vid Format väljer du Som de anges.
Vid Format väljer du ett format i listan. Ange sedan ett eller flera av följande formattillval:
 •
Ett annat värde för Skiljetecken (t ex punkt eller blanksteg) eller Kanji om du använder ett teckensnitt som innehåller japanska tecken.
Välj tillval vid Timmar, Minuter/sekunder eller bådadera under Inledande tecken. (Det här tillvalet är inte tillgängligt om du har valt Som de anges.)
Under Japanska väljer du en Siffertyp.
Välj textattribut på fliken Utseende i Granskaren. Mer information finns i Ange textutformning för fält.
Vid Format väljer du Kort systemtid (till exempel 8:23) eller Lång systemtid (till exempel 8:23:54).
Om det tidsformat som du har valt inte visar sekunder är du klar nu. Om du vill visa hundradels sekunder i tidsformatet, fortsätter du med nästa steg.
4.
Klicka på Data och sedan på Numeriskt Knappen Tal i området Dataformatering.
5.
Endast två tillval påverkar hur sekunder visas: Fast antal decimaler och Decimaltecken. De övriga tillvalen har ingen effekt. Mer information finns i Ange utformning för fält som innehåller siffror.