Exempel på Utför manus och manusparametrar
Utför manus utför ett manus som har definierats i den aktuella filen eller i en annan FileMaker Pro-fil.
Valfria manusparametrar kan överföra text till ett manus. Du kan t.ex. använda en manusparameter för att lagra den aktiva postens nummer när ett manus startas, så att du lätt kan återgå till den posten när manuset är slut. Du kan också anropa samma manus från olika knappar i samma layout och lätt fastställa vilken knapp som anropade manuset genom att använda olika manusparametrar för varje knapp.
När du anger en parameter kan du hämta den i ett manus eller överföra den till andra manus med Get ( Manusparameter ) funktion.
Du kan också använda komplexa parametrar, t.ex. en lista med namn eller andra värden. Komplexa parametrar som är avgränsade med returtecken kan tolkas med LeftValues funktion, MiddleValues funktion och RightValues funktion. De här funktionerna returnerar de inledande, mellersta och avslutande värdena i listor som är avgränsade med returtecken. Komplexa parametrar som är avgränsade med andra tecken kan tolkas som text med t.ex. Left funktion, Middle funktion och Right funktion.
Kommentar
 •
 •
 •
Exempel 1
Kör manuset "Skriv ut fakturarapport" utan några parametrar.
Gå till layout ["Fakturarapport"]
Utför manus ["Skriv ut fakturarapport"]
Exempel 2
Använder ett fält, Kundnamn, som parameter. Fakturor för den aktuella kunden returneras i ett nytt fönster med layouten Fakturarapport.
Huvudmanus: Aktuella kundfakturor
Sök efter matchande poster [Ersätt; Fakturor::Kund-ID]
#Anropar delmanuset "Visa kundfakturor" som anges nedan
Utför manus ["Visa kundfakturor"; Parameter: Fakturor::Kundnamn]
Delmanus: Visa kundfakturor
Nytt fönster [Namn: "Kund: " & Get ( ManusParameter ); Stil: Dokument]
Gå till layout ["Fakturarapport"]
Sortera poster [Spara; Ingen dialogruta]