Exempel på startmanus
Med ett startmanus kan man anpassa användarens databasvy eller utföra andra åtgärder när en databas öppnas. Startmanus utlöses av manustriggern VidFörstaFönsterÖppna. Information om hur du konfigurerar ett startmanus finns i Ange filtillval.
Exempel 1
Går till administrationslayouten om kontot har tilldelats behörighetsuppsättningen Fullständig behörighet. Går annars till datainmatningslayouten.
If [Get ( KontoBehörighetsuppsättning ) = "[Full åtkomst]"]
Gå till layout ["Administration"]
Else
Gå till layout ["Datainmatning"]
End If
Exempel 2
Kollar vilken version av FileMaker Pro eller FileMaker Go som öppnade databasen och går till lämplig kundlayout.
If [Get ( Enhet ) = 3]
Gå till layout ["Kunder iPad"]
Else If [Get ( Enhet ) = 4]
Gå till layout ["Kunder iPhone"]
Else
Gå till layout ["Kunder"]