De URL van een gedeelde database verzenden
Als de database die u gebruikt, ingesteld is op samengebruik, kunt u andere FileMaker Pro-gebruikers er toegang toe geven door hen via e-mail een URL-koppeling naar het bestand te verzenden. De geadresseerden van de e-mail die FileMaker Pro hebben geïnstalleerd, kunnen de database dan openen vanuit het e-mailbericht dat u hebt verzonden.
De URL is als volgt gestructureerd:
[<][URL:]FMP://[[account:wachtwoord@]netadres]/databasenaam[>]
Zo kunt u via e-mail een URL-koppeling naar de gedeelde database verzenden:
1.
Belangrijk  Let erop dat de instellingen voor samengebruik gebruikerstoegang bieden tot het bestand. Kies op de menubalk Bestand > Samengebruik en het type netwerktoegang dat u gebruikt. Selecteer daarna Alle gebruikers of Gebruikers per privilegeset opgeven en klik op OK.
2.
Kies op de menubalk Bestand > Verzenden > Koppeling naar database.
3.
Een e-mailbericht wordt geopend. Het bericht bevat de koppeling naar de gedeelde database en enkele vereisten om de koppeling te kunnen openen.
4.
Opmerkingen
 •
Als op uw computer geen e-mailclient is geïnstalleerd, verschijnt de URL-koppeling in een dialoogvenster. Als u de koppeling wilt bewaren, kopieert u deze naar het klembord en plakt u de koppeling in een toepassing die tekst accepteert.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Verwante onderwerpen
Een URL gebruiken om gedeelde databases op afstand te openen