Records opslaan en verzenden als een link naar snapshot
U kunt een gevonden reeks records opslaan, in een zogeheten link naar snapshot, om een gevonden reeks vast te leggen en te bewaren in de staat van het moment waarop u de zoekopdracht uitvoerde. Het bestand wordt opgeslagen in de FMPSL-opmaak (FileMaker Pro Snapshot Link-opmaak) met de bestandsnaamextensie *.fmpsl. U kunt een FMPSL-bestand ook naar een andere persoon e-mailen.
De link naar snapshot bevat de huidige gevonden reeks van record-ID’s (inclusief de lay-out, weergave, sorteervolgorde, modus en de instelling voor zichtbaarheid van de werkbalk) in exact dezelfde staat als op het moment waarop u de oorspronkelijke zoekopdracht uitvoerde. Snapshot-linkbestanden kunnen lokale of externe records bevatten.
Zo slaat u records op als een snapshot-linkbestand:
1.
Als u geen zoekopdracht uitvoert, worden alle records in de huidige tabel opgenomen in het FMPSL-bestand.
2.
Kies in de bladermodus, de lay-outmodus of de schermafdrukmodus op de menubalk Bestand > Records opslaan/verzenden als > Link naar snapshot.
3.
Accepteer in het dialoogvenster Records opslaan als link naar snapshot de standaardbestandsnaam (de naam van het actieve venster met de bestandsnaamextensie *.fmpsl) of voer een andere naam in.
4.
Kies voor Opslaan de optie Records in selectie om de hele gevonden reeks records op te slaan. Of kies Huidige record als u alleen de huidige record wilt opslaan (in dit geval wordt de gevonden reeks niet opgeslagen, maar worden de huidige record en elke andere status, zoals de lay-out, weergave en sorteervolgorde, opgeslagen).
5.
6.
Klik op Opslaan.
7.
Als u ervoor hebt gekozen om de link naar snapshot per e-mail te verzenden, wordt er een leeg e-mailbericht geopend in uw standaard e-mailtoepassing, waaraan het FMPSL-bestand is toegevoegd. Vul de koptekstgegevens in en verzend het bericht.
Zo opent u een snapshot-linkbestand:
U kunt een snapshot-linkbestand openen met elke methode om FileMaker Pro-bestanden te openen. Zie Bestanden openen.
Het snapshot-linkbestand wordt in een nieuw venster geopend.
Opmerkingen
 •
Een link naar snapshot bevat niet de zoekopdracht die was gebruikt om de records te zoeken. Als u de records wilt zien op basis van de actuele informatie uit de database, moet u de zoekopdracht ‑opnieuw maken.
 •
Als er records (inclusief de huidige record) in de link naar snapshot zijn verwijderd nadat het bestand is gemaakt, worden alleen de beschikbare records weergegeven.
 •
Als in de database een lay-out voor een snapshot-link is verwijderd, of als de lay-out aan een andere tabel is gerelateerd, worden geen records weergegeven.
 •
 •
 •
Als er acties zijn ingesteld die moeten worden uitgevoerd op de database wanneer deze wordt geopend, zoals overschakelen naar een bepaalde lay-out, een script uitvoeren of reageren op een scriptactivering, worden deze acties uitgevoerd voordat de link naar snapshot wordt geopend.
 •
Als databasevensters zijn vergrendeld en verborgen wanneer u probeert een link naar snapshot te openen, wordt de gevonden reeks niet weergegeven. U moet dan minstens één venster in de database ontgrendelen en weer zichtbaar maken en opnieuw proberen het bestand te openen.
 •
 •
Als Huidige record was geselecteerd toen de link naar snapshot werd gemaakt, wordt alleen de huidige record getoond en wordt de staat van de database (bijvoorbeeld de lay-out, weergave en sorteervolgorde op dat moment) hersteld. Als Records in selectie was ingeschakeld en er geen gevonden reeks in het venster stond, worden alleen de records die op dat moment bestonden getoond. Records die zijn gemaakt nadat de link naar snapshot was gemaakt worden niet weergegeven.
 •
Snapshot-linkbestanden die in FileMaker Pro 11 zijn gemaakt, zijn incompatibel met latere versies, en omgekeerd. U moet de database waarin de records zijn gevonden converteren en daarna de snapshot-link opnieuw maken. Zie Bestanden uit FileMaker Pro 11 en latere versies converteren.
Verwante onderwerpen
Samengebruik van databases in een netwerk