Database op het netwerk is traag
Gebruik de volgende oplossingen als bewerkingen in gedeelde bestanden op het netwerk lang duren:
 •
 •
Gebruik de netwerkfunctie van FileMaker Pro, niet die van het besturingssysteem. U moet bestanden niet openen via Netwerkomgeving of een snelkoppeling (Windows), of door op de menubalk Ga naar > Verbind met server te kiezen of via een alias (Mac OS). Zorg dat het bestand eerst wordt geopend op de hostcomputer en open het bestand daarna als client. Lees ook het onderwerp over het gebruik van gedeelde bestanden als client.
 •
Wijs de hostcomputer toe aan FileMaker Pro. Toepassingen worden trager als de systeembronnen over meerdere toepassingen moeten worden verdeeld. Schakel overbodige extensies uit.
 •
 •
Bewerkingen als het zoeken, sorteren en exporteren van records of het maken van subresumérapporten op basis van gerelateerde velden en berekeningen met gerelateerde velden duren langer in grote bestanden. Indien mogelijk moet u deze handelingen uitvoeren in het bestand waarin de velden zijn gedefinieerd.