Tips voor de aanmaak van accountnamen en wachtwoorden
De volgende suggesties kunnen u helpen bij de aanmaak van geldige en veilige accountnamen en wachtwoorden:
 •
Gebruik in wachtwoorden alleen ASCII-tekens, zoals a-z, A-Z, 0-9, en leestekens zoals “!” en “%”. Wachtwoorden die bepaalde accenten of andere dan Latijnse tekens (bijvoorbeeld Cyrillische of Japanse tekens) bevatten, functioneren mogelijk niet, in het bijzonder voor databases op verschillende platformen en bestanden waartoe via Web Publishing toegang wordt verkregen.
 •
Als een bestand via Web Publishing wordt samengebruikt, gebruikt u in de accountnamen het beste alleen ASCII-tekens. Gebruik geen dubbele punten in accountnamen en wachtwoorden voor op het web gepubliceerde bestanden.
 •
 •
Wachtwoorden zijn minder veilig wanneer ze reeksen bevatten die eenvoudig kunnen worden geraden, zoals namen (vooral de namen van familieleden en huisdieren), verjaardagen, trouwdagen en, in het bijzonder, de woorden wachtwoord, standaard, hoofd, admin en vergelijkbare standaardtermen.
 •
Maak indien mogelijk voor elke gebruiker een unieke account en stel privilegesets in zodat wachtwoorden regelmatig moeten worden gewijzigd.
Als u niet voor elke gebruiker een unieke account kunt maken, kunt u eventueel groepaccounts voor gebruikers met beperktere toegang en individuele accounts voor gebruikers met minder toegangsbeperkingen maken.
 •
Als het bestand via Web Publishing wordt samengebruikt, kunt u eventueel meer beperkte privilegesets maken voor gebruikers die toegang krijgen tot de database via een webbrowser.
 •
 •
Houd geen accountgegevens bij in een hoofdbestand of lijst, in het bijzonder als dit bestand of deze lijst niet is beveiligd met een wachtwoord, niet is gecodeerd of niet op een veilige locatie is opgeslagen.
 •
Gebruik geen accountgegevens samen met andere gebruikers. Vraag het juiste wachtwoord altijd aan de eigenaar of beheerder van de database.