Vensters en bestanden sluiten
U kunt FileMaker Pro-vensters en -bestanden sluiten zoals u dat normaal doet in de meeste Windows- en Mac OS-toepassingen. De wijzigingen die u in FileMaker Pro aanbrengt, worden terwijl u werkt en als u een bestand opslaat opgeslagen.
Zie FileMaker Pro afsluiten voor meer informatie over het afsluiten van FileMaker Pro.
Zo sluit u een venster:
 •
 •
 •
Mac OS: Klik op de rode sluitknop in de linkerbovenhoek van het documentvenster.
 •
Kies op de menubalk Bestand > Sluiten.
Zo sluit u een bestand:
Gebruik de hierboven vermelde procedures om alle geopende vensters voor een bestand te sluiten.
Opmerkingen
 •
Zelfs als u een bestand afsluit, kan het als een verborgen bestand open blijven als in het venster of in een ander bestand gegevens uit dat bestand worden weergegeven. (Een ander venster geeft bijvoorbeeld verwante gegevens weer uit het bestand dat u hebt proberen te sluiten.) FileMaker Pro sluit het bestand wanneer u alle afhankelijke vensters sluit.
 •
Als u een gedeeld bestand host dat door een of meer clients is geopend, moeten die clients het bestand sluiten voordat u het bestand kunt sluiten.
Verwante onderwerpen
Bestanden openen
Problemen met het sluiten van bestanden oplossen
Gedeelde bestanden sluiten