Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för filer > Spara en kopia som XML

Spara en kopia som XML

Sparar en kopia av en öppen fil som en XML-representation av schema, layouter och script.

Se även

Tillval

Fönsternamn anger fönsternamnet för en öppen fil.

Destinationsfil är sökvägen till XML-filen som ska skapas. Mer information finns i Skapa filsökvägar.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Nej

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Nej

Kommer från

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beskrivning

Det här scriptsteget motsvarar ungefär att välja menyn Verktyg > Spara en kopia som XML. Mer information finns i Dokumentera databasscheman.

Viktigt  Det här XML-formatet tillhandahålls som en förhandsversion för att få feedback från kunder. Det kan förändras avsevärt i kommande FileMaker Pro Advanced-versioner och är inte avsett att användas i produktionssystem.

Kommentarer

Användaren eller scriptet måste ha fullständig behörighet för att kunna utföra det här scriptsteget. Mer information finns i Skapa och redigera script.

Exempel 1

Sparar en kopia av den öppna filen vars fönsternamn är Inventering till en XML-fil.

Spara en kopia som XML [ Fönsternamn: "Inventering" ; Destinationsfil: "Inventering.xml" ]