Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för filer > Stäng datafil

Stäng datafil

Stänger en öppen datafil.

Se även

Tillval

Fil-ID är ett numeriskt uttryck som anger fil-ID för en öppen datafil.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Ja

Runtime-lösning

Nej

Kommer från

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beskrivning

Använd det här scriptsteget när du vill stänga en öppen datafil. Du kan visa en lista med fil-ID:n för alla öppna datafiler med hjälp av funktionen Get ( ÖppnaDatafilinfo ). Om du vill stänga alla öppna datafiler anger du parametern Fil-ID till "*" (en asterisk omgiven av dubbla citattecken). Alla datafiler stängs när FileMaker Pro Advanced avslutas.

Exempel 1

Stänger den öppna datafilen med fil-ID 2.

Stäng datafil [ Fil-ID: 2 ]

Exempel 2

Stänger alla öppna datafiler.

Stäng datafil [ Fil-ID: "*" ]

Exempel 3

Öppnar en fil, anger fil-ID till en variabel, läser hela filen och stänger sedan filen med hjälp av samma fil-ID.

Ange variabel [$fil ; Värde: "data.txt" ]
Öppna datafil [ "$fil" ; Mål: $filID ]
Läs från datafil [ Fil-ID: $filID ; Mängd (byte): ; Mål: Tabell::Data ; Läs som: UTF-8 ]
Stäng datafil [ Fil-ID: $filID ]

Relaterade avsnitt

Scriptsteget Öppna datafil