Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för filer > Öppna datafil

Öppna datafil

Öppnar en datafil för användning med andra datafilsscriptsteg.

Se även

Tillval

Källfil är sökvägen till datafilen som ska öppnas. Mer information finns i Skapa filsökvägar.

Mål är det fält eller den variabel som ska lagra den öppnade datafilens fil-ID. Om det inte finns någon variabel kommer detta scriptsteg att skapa en (se Använda variabler).

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Ja

Runtime-lösning

Nej

Kommer från

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beskrivning

När filen har öppnats kan du använda dess fil-ID i andra scriptsteg, som Hämta datafilsposition, Läs från datafil, Ställ in datafilsposition och Skriv till datafil. Datafiler är fortsatt öppna tills du använder scriptsteget Stäng datafil för att stänga filen eller tills FileMaker Pro Advanced avslutas.

Kommentarer

När en datafil öppnas är läs-/skrivpositionen 0. Mer information finns i scriptsteget Ställ in datafilsposition.

Om en fil redan är öppen returnerar Get ( SenasteFel ) 300 ("Filen är låst eller används").

Endast 25 datafiler kan vara öppna samtidigt. Om den här gränsen överskrids returnerar Get ( SenasteFel ) 2 ("Minnesfel").

Du kan visa fil-ID:n för alla öppna datafiler med hjälp av funktionen Get ( ÖppnaDatafilinfo ).

Exempel 1

Öppnar datafilen med namnet data.txt och lagrar dess fil-ID i en variabel.

Öppna datafil [ "data.txt" ; Mål: $filID ]

Exempel 2

Kontrollerar om det finns en fil med namnet ändring.log i mappen Dokument. Om det inte gör det skapar scriptet filen, öppnar den och visar fil-ID.

Ange variabel [$fil ; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & "ändring.log" ]
Verifiera att filen existerar [ "$fil" ; Mål: $filFinns ]
If [ not $filFinns ]
Skapa datafil [ "$fil" ; Skapa mappar: Av ]
End If
Öppna datafil [ "$fil" ; Mål: $filID ]
Visa anpassad dialogruta [ "Fil-ID för " & $fil & ": " & $filID ]
Stäng datafil [ Fil-ID: $filID ]

Relaterade avsnitt

Scriptsteget Skapa datafil