Referens > Funktioner > Get-funktioner > Get ( ÖppnaDatafilinfo )

Get ( ÖppnaDatafilinfo )

Returnerar fil-ID och sökväg för varje öppen datafil.

Format

Get ( ÖppnaDatafilinfo )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Kommer från

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beskrivning

Information om varje öppen datafil avgränsas med en radbrytning. Varje rad följer det här formatet:

<fil-ID><tabb><sökväg><radbrytning>

Fil-ID returneras av scriptsteget Öppna datafil när en fil är öppen. Sökvägar namnges enligt FileMaker Pro Advanced-konventioner (se Skapa filsökvägar).

Kommentarer

I runtime-lösningar returnerar den här funktionen "" eftersom scriptsteget Öppna datafil inte stöds.

Exempel 1

När två datafiler är öppna kan det hända att den här funktionen returnerar följande:

Windows:

1 file:/C:/Users/användarnamn/Documents/change.log
2 file:/C:/Users/användarnamn/Desktop/sap001.txt

macOS:

15 file:/Macintosh HD/Users/användarnamn/Documents/change.log
16 file:/Macintosh HD/Users/användarnamn/Desktop/sap001.txt

Exempel 2

Returnerar antalet öppna datafiler.

ValueCount ( Get ( ÖppnaDatafilinfo ) )

Exempel 3

Returnerar antalet öppna datafiler som finns i dokumentmappen.

PatternCount ( Get ( ÖppnaDatafilinfo ) ; Get ( Dokumentsökväg ) )