Arbeta med relaterade tabeller och filer > Om länkdata > Uppdatera länkdata

Uppdatera länkdata
Om du ändrar data i det matchande fältet i den relaterade tabellen eller i länkkällan för en länk, uppdaterar FileMaker Pro inte automatiskt informationen i länkmålfältet. Om du vill uppdatera informationen måste du aktivera länken igen.
Viktigt!  Om du väljer Uppdatera fältinnehåll uppdateras alla fält som har länkats enligt det matchande fältet i alla hittade poster. Du kan inte ångra en uppdatering av länkdata.
Så här uppdaterar du länkdata:
1. Använd sökläget i den aktuella tabellen eller välj Uteslut i bearbetningsläget för att hitta endast de poster som du vill uppdatera.
2. Välj det matchande fältet i bearbetningsläge i den aktuella tabellen och välj sedan Poster > Uppdatera fältinnehåll.
3. När ett varningsmeddelande visas klickar du på OK.
Obs!  Kommandot Uppdatera länkdata för fältinnehåll genomförs utan att den aktiva posten verkställs. Mer information finns i Verkställa information i poster.
Tips!  Du kan uppdatera länkdata automatiskt genom att definiera en knapp som utför scriptsteget Uppdatera fältinnehåll.
Relaterade avsnitt
Om länkdata
Definiera länkdata
Om relationer
Definiera eller ändra en knapp