Lägga till och visa data > Mata in data i poster > Verkställa information i poster

Verkställa information i poster
Till skillnad från de flesta ordbehandlingsprogram sparas informationen i FileMaker Pro medan du arbetar. Detta kallas att verkställa information. Informationen verkställs när du gör något av följande:
Klickar utanför alla fält i en post
Trycker på Retur
Windows: trycker på Retur på det numeriska tangentbordet eller Ctrl+Retur på en dator som saknar ett numeriskt tangentbord.
OS X: trycker på Enter (inte Retur) eller Fn-Retur på datorer utan numeriskt tangentbord
Växlar till ett annat läge.
Markerar en annan post.
Växlar till en annan layout.
Kommentar
Om du matar in felaktig information i en post kan du återställa den ursprungliga informationen i posten om du inte verkställt informationen. Mer information finns i Återställa data i poster.
När du ändrar relaterade data (t.ex. relaterade poster som visas i en portal) verkställs inte de här ändringarna förrän du verkställer posten som visar den relaterade informationen.
Kommandona och scriptstegen Ersätt fältinnehåll och Uppdatera fältinnehåll verkställer inte den aktiva posten. Alla andra poster som påverkas kommer att ändras och verkställas under bearbetningen. Om det finns icke verkställda poster i fönstret som påverkas av ersättnings-/uppdateringsåtgärden, kommer dessa ändringar därför att förbli icke verkställda till dess att du väljer att verkställa den aktiva posten efter den slutförda ersättnings-/uppdateringsåtgärden. Ett exempel på när detta händer är en ersättning/uppdatering av relaterade poster i en portal.
Relaterade avsnitt
Spara och kopiera filer
Spara och återställa layoutändringar