Granska och skriva ut information > Skriva ut poster

Skriva ut poster
1. Om du har mer än en skrivare anger du vilken av dem som du vill använda samt pappersstorlek, pappersriktning och andra inställningar.
Se Ange standardskrivare och pappersinställningar (Windows) och Ange skrivar- och pappersinställningar (OS X) samt i dokumentationen till skrivaren och operativsystemet.
2. Om du ska skriva ut poster använder du snabbmenyn Layout och växlar till den layout som du vill ha.
Om du har valt tabellvy kan du lägga till, dölja eller ordna om fälten som du vill skriva ut. Mer information finns i Visa och dölja fält i Tabellvisning.
3. Så här gör du för att få de önskade posterna i den ordning som du vill ha dem i:
använd Sökläge för att få fram hittade poster som du vill ha och använd kommandona i menyn Poster för att ändra bland de hittade posterna (se Söka efter poster)
sortera posterna (se Sortera poster)
4. Om du vill se exakt hur din papperskopia kommer att se ut innan du skriver ut den, klickar du på Granska i layoutlisten (bearbetningsläge) eller också väljer du Granska i snabbmenyn Läge längst ned i dokumentfönstret.
5. Välj Arkiv > Skriv ut.
6. I dialogrutan Skriv ut väljer du ett tillval under Skriv ut (Windows) eller väljer FileMaker Pro på snabbmenyn (OS X).

Om du vill skriva ut ...
Välj
Alla hittade poster
Alla poster som bearbetas
Bara den post som för närvarande är markerad i bearbetningsläget
Aktuell post
En tom post med aktuell layout (använd detta tillval om du vill skriva ut ett tomt "formulär")
Tom post med fälten och därefter ett utformningstillval
OS X: om du inte ser alternativen klickar du på Visa detaljer.
7. Ange skrivare, utskriftsintervall, antal kopior och andra utskriftsinställningar och klicka sedan på OK (Windows) eller Skriv ut (OS X).
Övriga utskriftstillval beror på vilken skrivare och vilken systemprogramvara du använder. Läs mer i dokumentationen till skrivaren och systemet.
Kommentar
Om du skriver ut en layout med data som sträcker sig utanför högermarginalen väljer du Arkiv > Utskriftsformat (Windows) eller Utskriftsinställning (OS X), väljer liggande orientering och klickar på OK. (Om bredden ändå inte räcker till kan du prova att minska storleken på utskriftsområdet genom att skriva ett skalvärde som är mindre än 100 % i dialogrutan Utskriftsformat (Windows) eller Utskriftsinställning (OS X).
När du skriver ut poster med olika mycket data kan du fylla upp tomma utrymmen genom att ange tillval för packade objekt. Du kan också använda kopplade fält om du vill få bort tomma utrymmen i fälten. Se Ta bort tomrum i utskrifter och Placera mergefält i en layout.
När du skriver ut ett fält eller en portal med en rullningslist skrivs bara den information ut som syns utan att rullningslisten används. Om du vill skriva ut alla data duplicerar du layouten och förstorar fältet eller portalen så att de kan visa största möjliga mängd data. Ange sedan packningstillval om du vill ta bort tomt utrymme i utskriften. Se Lägga till fält i en layout och Ta bort tomrum i utskrifter.
Du kan utesluta valfritt objekt i en layout från utskriften. Mer information finns i Förhindra att objekt skrivs ut.
När du skriver ut layouter som innehåller panelkontroller skrivs endast den första flikpanelen eller glidpanelen ut.
Du kan skriva ut knappar för flytande fönster, men inte flytande fönster eller innehållet i flytande fönster.
Navigeringsdelar och eventuella objekt i dem går inte att skriva ut eller förhandsgranska.
Du kan bara skriva ut platshållartext när du väljer att skriva ut en tom post som visar platshållartexten. Du kan inte skriva ut den i poster som bearbetas eller i den aktuella posten.
Relaterade avsnitt
Sriva ut etiketter
Sriva ut kuvert