Skapa en lösning > Ange tillval för fält > Definiera globala fält (fält som använder global lagring)

Definiera globala fält (fält som använder global lagring)
Ett fält som använder global lagring innehåller ett värde som används i alla poster i filen. Fält som definieras med global lagring kallas också globala fält.
Så här definierar du globala lagringstillval för ett fält:
1. Öppna databasen och välj Arkiv > Hantera > Databas.
2. Klicka på fliken Fält i dialogrutan Hantera databas.
3. Om databasen innehåller mer än en tabell väljer du rätt tabell i listan Tabell.
4. Ange ett namn för fältet i Fältnamn.
Mer information finns i Om att namnge fält.
5. Klicka på Tillval (eller dubbelklicka på fältnamnet).
6. I dialogrutan Tillval för fält klickar du på fliken Lagring och markerar sedan Använd global lagring (ett värde för alla poster).
7. Klicka på OK.
8. Fortsätt att definiera fält eller klicka på OK.
Kommentar
Du kan använda ett fält med global lagring:
Som ett fast värde i beräkningsformler i alla poster i en fil eller i villkorsstyrda steg i scripts, t.ex. If, Else, End If, Loop, End Loop och Exit Loop.
Som ett matchande fält för en relation.
Du kan använda variabler istället för globala fält för temporär datalagring. Mer information finns i Använda variabler.
Du kan inte använda ett fält som använder global lagring för att söka efter poster.
Om filen är delad sparas bara värdens ändringar av data i fält med global lagring. Ändringarna sparas först när filen stängs.
Mer information om hur beräkningar som innehåller globala fält utvärderas finns i FileMaker Knowledge Base på http://help.filemaker.com.
Relaterade avsnitt
Om matchande fält för relationer