Skapa en lösning > Skapa en FileMaker Pro-fil

Skapa en FileMaker Pro-fil
Du kan skapa så många filer som du behöver för att organisera informationen. Du kan:
Skapa en tom fil och utforma sedan layouter själv.
Skapa en tom fil med hjälp av layouter som definierats i en färdig lösning från FileMaker Pro. Mer information finns i Skapa en FileMaker Pro-fil från en färdig lösning.
Använd FileMaker Pro när du vill öppna en fil som innehåller ett annat filformat (till exempel en Microsoft Excel-fil) och ändra sedan designen genom att lägga till layouter om det behövs. Mer information finns i Konvertera en datafil till en ny FileMaker Pro-fil.
Obs!  Skapa snabbt en fil med någon av metoderna ovan genom att välja Arkiv-menyn > Kom igång.
Så här skapar du en ny fil:
1. Välj Arkiv > Ny lösning.
2. Ange ett namn för filen (välj en annan mapp om så behövs).
Windows: välj FileMaker-filer i Filformat.
3. Klicka på Spara.
FileMaker Pro skapar filen, visar en tom layout i Layoutläge och visar dialogrutan Fältväljare där du kan definiera fält och lägga till dem i layouten.
4. Definiera fälten, dra fälten till layouten och stäng sedan dialogrutan Fältväljare.
Mer information finns i Definiera databasfält.
5. Lägg till objekt och andra dekorationer i layouten.
Mer information finns i Skapa och hantera layouter och rapporter.
6. Spara och stäng layouten.
Kommentar
Om du vill definiera tabeller, fält och relationer eller ange tillval för fält i dialogrutan Hantera databas, väljer du Arkiv-menyn > Hantera > Databas. Se Definiera fält i dialogrutan Hantera databas och Definiera databastabeller.
Om du vill lägga till fält och poster, definiera fälttyper och ange tillval för fält i en kalkylbladsliknande tabell, använder du tillvalen i Tabellvisning. Mer information finns i Arbeta med data i Tabellvy.