Välj fönster

Syfte
Anger ett namngivet fönster och lägger det överst.
Format
Välj fönster [Aktuellt fönster/Namn:<namn på fönster>; Aktuell fil]
Tillval
 •
Aktuellt fönster lägger det aktiva fönstret i filen som innehåller scriptet överst.
 •
Fönsternamn anger vilket fönster du vill att FileMaker Pro ska lägga överst.
 •
Endast aktuell fil begränsar matchningarna till den aktuella filen (om du inte väljer detta alternativ matchas alla tillgängliga FileMaker Pro-filer).
Kompatibilitet

Där scriptsteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt script i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Eftersom scriptsteg i FileMaker Pro alltid utförs i förgrundstabellen är det ibland nödvändigt att lägga ett visst fönster överst (dvs. i förgrunden). Använd det här scriptsteget när du arbetar med scripts i filer som innehåller flera tabeller så att du är säker på att ett script körs i avsedd tabell.
Kommentar
 •
 •
 •
Till exempel innehåller en layout i filen Datainmatning ett relaterat fält från filen Företag. När den här layouten visas öppnar FileMaker Pro filen Företag i dolt läge. Om du vill öppna ett nytt fönster som visar den dolda relaterade filen använder du exempelvis scriptet:
Öppna fil [Öppna gömt; "Företag"]
Välj fönster[Namn: "Företag"]
Om du vill återföra filen till ursprungligt skick utför du scriptsteget Stäng fönster [] för att stänga det öppna fönstret.
 •
Exempel 1
Väljer fönstret Skriv ut fakturor. Om fönstret Skriv ut fakturor inte är öppet skapas ett nytt fönster och layouten Skriv ut fakturor visas.
Välj fönster [Namn: "Skriv ut fakturor"]
If [Get(SenasteFel) = 112]
Nytt fönster [Namn: "Skriv ut fakturor"; Stil: Flytande dokument]
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]