Skapa scripts för att automatisera uppgifter
Scripts kan användas för enkla rutinuppgifter, t.ex. att ställa in sidorientering, och för mer komplicerade uppgifter, t.ex. att förbereda utskick till kunder.
Du kan exempelvis definiera en komplex uppsättning uppgifter som skapar ett tackmeddelande till de kunder i en kunddatabas som har gjort en beställning den senaste veckan. Scriptet sammanställer ett specialanpassat e-postmeddelande till varje kund. Scriptet växlar till granskningsläge och gör en paus så att du kan se hur meddelandet kommer att se ut innan det skickas. Aktiviteten påbörjas när du klickar på en knapp i layouten Kunduppgifter.
Du skapar scripts genom att välja bland FileMaker Pro-kommandon i en lista, så kallade scriptsteg, ange tillval (om det behövs) och ordna scriptstegen i rätt ordning för att utföra uppgiften.
Obs!  Många FileMaker Pro-scripts kan göras tillgängliga för webbanvändare när du publicerar databaser med FileMaker WebDirect. Se Guide för FileMaker WebDirect.
Scriptsteg (efter kategori)
I det här avsnittet
Planera ett script
Skapa och redigera scripts
Arbeta med Scripts-menyn
Exempel på scripts
Scripts med ActiveX Automation (Windows)
Scripts med Apple Events (OS X)