Hämta katalog

Syfte
Sätter en variabel till den fullständiga sökvägen för en angiven mapp.
Se även
Format
Hämta katalog [Tillåt att mappar skapas; <variabel>; <dialogrutenamn>; <förvald sökväg>]
Tillval
 •
Tillåt att mappar skapas låter användare skapa nya mappar när man bläddrar i filsystemet.
 •
Variabel anger en lokal eller global variabel till sökvägen för den valda mappen. Se Ange variabel scriptsteg.
 •
Dialogrutenamn låter dig ange ett anpassat namn för dialogrutan för val av mapp.
 •
Förvald sökväg låter dig ange den sökväg som dialogrutan för val av mapp visar när den öppnas.
Kompatibilitet

Där scriptsteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt script i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Nej
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 14.0
Beskrivning
Det här scriptsteget ber användare att välja en mapp och anger sedan en variabel på den fullständiga sökvägen för den angivna mappen.
I Windows är formatet för sökvägen /Enhet:/<vald mapp>/.
I OS X är formatet för sökvägen /Enhetsnamn/<vald mapp>/.
Exempel 1
Öppnar en dialogruta för val av mapp som visar skrivbordet, ber användaren att välja mappen Bilder och anger sedan mappen Produkter::Bilder som sökväg för den valda mappen.
Hämta katalog [$KATALOG; "Välj mappen Bilder"; Get(Skrivbordssökväg)]
Tilldela fält [Produkter::Bilder Mapp; $KATALOG]
Exempel 2
Utför en sökning, ber användaren att välja en mapp att exportera till och loopar sedan igenom poster till exportfiler som finns i fältet Produkter::Bild.
Utför sökning [Spara]
Hämta katalog [Tillåt att mappar skapas; $KATALOG; "Exportera till mapp"]
Loop
Ange variabel [$SÖKVÄG; Värde:$KATALOG & Produkter::Bild]
Exportera fältinnehåll [Produkter::Bild; $SÖKVÄG]
Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt efter sista]
End Loop
Relaterade avsnitt
Skapa filsökvägar