Arbeta med data i Tabellvy
När du visar poster i en tabell visas informationen i rader och kolumner. Varje rad visar en post och varje kolumn ett fält. I tabellvisningens kalkylbladsliknande format kan du lägga till, ändra och radera snabbrapporter och skapa diagram. Mer information om snabbrapporter finns i Skapa dynamiska rapporter i Tabellvisning. Mer information om snabbdiagram finns i Skapa snabbdiagram.
Arbeta med fält
När du visar data i Tabellvisning i bearbetningsläget kan du skapa, ändra och radera fält.
Obs!  Du måste logga in med Full åtkomst för att kunna ändra fält i Tabellvisning.

Skapa ett första fält genom att klicka på Skapa fält i kolumnrubriken på den första kolumnen i tabellen. Om du vill skapa fler fält klickar du på + i kolumnrubriken. En ny kolumn läggs till på höger sida i tabellen.
Om du vill sluta skapa nya fält trycker du på Esc innan du gör någon ändring.
Du kan förhindra att nya fält automatiskt placeras i den aktuella layouten genom att avmarkera Lägg till nya fält i aktuell layout i dialogrutan Inställningar. Mer information finns i Ange layoutinställningar.
Tips  Om du vill redigera namnen på fälten trycker du på Tabb eller Skift-Tabb. Om du trycker på Tabb i kolumnrubriken längst till höger skapas en ny kolumn i FileMaker Pro.
Högerklicka på kolumnrubriken, välj Fält > Fälttyp så visas en snabbmeny, och välj sedan en fälttyp. Mer information om fälttyper finns i Om val av fälttyper.
Högerklicka på kolumnrubriken och välj sedan Fält > Fältalternativ. Mer information finns i Ange tillval för fält.
Avmarkera de kolumner du sorterar efter genom att markera en osorterad rubrik, högerklicka på den rubrik du vill ta bort från sorteringsordningen och välj Ta bort <fältnamn> från Sortera. Du kan Ctrl+klicka (Windows) eller Kommando-klicka (OS X) på flera rubriker om du vill ta bort fler än ett fält från sorteringsordningen.
Markera valfri kolumnrubrik, högerklicka och välj Sortera efter värdelista, och välj sedan värdelista.
Sortera filen efter två eller fler fält, högerklicka på den kolumnrubrik som du vill ta bort från sorteringsordningen och välj Ta bort <fältnamn> från Sortera. När du släpper musknappen sorteras informationen om utifrån de fält som finns kvar i sorteringsordningen.
Tips  Klicka på Sortera i statusverktygsfältet om du vill se den aktuella sorteringsordningen.
 •
Klicka på Ändra i layoutlisten och använd tillvalen i dialogrutan Ändra tabellvy. Mer information finns i Visa och dölja fält i Tabellvisning.
 •
Eller högerklicka på en kolumnrubrik och välj sedan Fält > Dölj fält för att dölja det valda fältet. Om du vill visa ett dolt fält i Tabellvisning högerklickar du på + i kolumnrubriken och väljer ett fält i listan över befintliga fält.
Arbeta med poster
När du visar data i Tabellvisning i bearbetningsläget kan du lägga till, duplicera, sortera och radera fält.

•
om Behåll poster i sorterad ordning är avmarkerat i dialogrutan Sortera poster.
Högerklicka i vänster eller höger marginal för den post du vill kopiera och välj Kopiera post. Du kan klistra in den kopierade tabbavgränsade informationen i ett fält eller i Microsoft Excel.
Högerklicka på vänster eller höger marginal och välj Sortera poster. Ange hur posterna ska sorteras i dialogrutan Sortera poster. Mer information finns i Tillval för sortering av poster.
Ställa in visningstillval för Tabellvisning
När du visar data i Tabellvisning i bearbetningsläget kan du ändra storlek och ordning på kolumnerna, ändra bakgrund eller alternativ färg samt återställa standardvisningsinställningarna.

Markera en eller flera kolumnrubriker. Högerklicka och välj Tabellvisning > Ställ in kolumnbredd på snabbmenyn. Ange en bredd i dialogrutan, välj enhet i listan och klicka sedan på OK.
Högerklicka i vänster eller höger marginal för en post, välj Delfärg på snabbmenyn och välj sedan en färg. Färgen på raden för att lägga till nya poster och på kolumnen för att lägga till nya fält, blir något mörkare än bakgrundsfärgen.
Högerklicka i en posts vänstra eller högra marginal och välj en färg på snabbmenyn Alternativ färg. Om du har anpassat färgen eller fyllt delen med en bild, är delen låst.
Kommentar
 •
Om du skapar fält i Tabellvisning med hjälp av kolumnrubriken måste du markera alternativet Sätt in kolumnrubriker i Tabellvisningsegenskaper. Om du vill visa Tabellvisningsegenskaper högerklickar du på kolumnrubriken eller i höger eller vänster marginal och väljer Tabellvisning > Redigera egenskaper. Mer information finns i Konfigurera formulärvisning, listvisning och tabellvisning för en layout.
 •
 •
 •
I Tabellvisning visas fält från den aktuella layoutens huvuddel. Om en layout innehåller en portal och du väljer Tabellvisning, visas informationen från den första relaterade posten (den första raden i portalen).
 •
Globala fält visar ett värde för alla poster. Du kan ändra ett sådant fält i valfri rad i tabellen. Mer information finns i Definiera fält som använder global lagring.
 •
Flytande fönster visas inte i Tabellvy, såvida de inte ligger i sidhuvud- eller sidfots delen eller i den undre eller övre navigeringsdelen.
I det här avsnittet
Visa och dölja fält i Tabellvisning
Skapa dynamiska rapporter i Tabellvisning