Bestand invoegen

Doel
Importeert een bestand of bestandsverwijzing in het huidige containerveld; configureert het dialoogvenster Bestand invoegen.
Zie ook
Opmaak
Bestand invoegen [<dialoogvensteropties>;<tabel::veld>;"<bestandsnaam>"]
Opties
 •
Met Dialoogvensteropties kunt u een eigen dialoogvenster 'Bestand invoegen' maken, bestandstypen filteren en opties kiezen voor de opslag, weergave en compressie van bestanden die in een containerveld worden ingevoegd. Raadpleeg Het dialoogvenster Bestand invoegen - Opties.
 •
Met Ga naar doelveld geeft u het containerveld op waarin u het bestand wilt plakken.
 •
Met Bronbestand opgeven geeft u het bestand op dat u wilt invoegen. Raadpleeg Bestandspaden maken voor meer informatie over het maken van bestandspaden in FileMaker Pro.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Nee
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Nee
FileMaker WebDirect
Gedeeltelijk
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
U moet een veld opgeven, in een veld klikken of de Ga naar veld scriptstap gebruiken voordat u deze scriptstap uitvoert. Als u geen bestand opgeeft dat moet worden ingevoegd, wordt in FileMaker Pro een dialoogvenster geopend waarin u een bestand kunt selecteren.
Opmerkingen
 •
 •
FileMaker WebDirect biedt geen ondersteuning voor de opties Dialoogvensteropties of Bronbestand opgeven.
Voorbeeld 1
Dit voorbeeld gaat naar het veld Bestand en voegt een document in.
Ga naar veld [Producten::Bestand]
Bestand invoegen ["Handleiding.doc"]
Voorbeeld 2
In dit voorbeeldscript wordt een dialoogvenster met eigen bestandsopmaakfilters geopend waarin de gebruiker een bestand kan selecteren, wordt het geselecteerde bestand zo mogelijk gecomprimeerd en wordt het bestand in het actieve containerveld ingevoegd.
Bestand invoegen [Filters; Invoegen; Comprimeren(indien mogelijk)]
Voorbeeld 3
Dit voorbeeld voegt het bestand dat is opgegeven in het veld Bestandsnaam in het containerveld Bestand in en probeert de inhoud van het bestand weer te geven.
Variabele instellen [$BESTANDSPAD; Waarde: Get(DocumentPad) & Producten::Bestandsnaam]
Bestand invoegen [Invoegen; Inhoud weergeven; Nooit comprimeren; Producten::Bestand; $BESTANDSPAD]