Dialoogvenster "Variabele instellen" Opties
Dit dialoogvenster wordt weergegeven zodat u een variabele kunt opgeven in de scriptstap Variabele instellen, die kan worden gebruikt in een script, berekening of bestandspad.
Zo geeft u een variabele op die moet worden uitgevoerd in een bestand:
1.
2.
Voer een waarde in voor de variabele of klik op Opgeven om een formule te maken om de waarde te berekenen.
3.
Voer een herhalingsnummer (facultatief) in of klik op Opgeven om een formule te maken om de herhaling te berekenen. De standaardwaarde is 1.
4.
Voorbeelden
Naam: $abc
Waarde: Veldnaam * 10
Herhaling: 10
Variabele instellen [$abc[10]; Waarde: Veldnaam * 10]
Naam: $$abc
Waarde: "xyz"
Herhaling: 1
Variabele instellen [$$abc; Waarde: "xyz"]
Naam: $HuidigeGebruiker
Waarde: Get(GebruikersNaam)
Herhaling: 1
Variabele instellen [$$HuidigeGebruiker; Waarde: Get(GebruikersNaam)]
Naam: $$BTW
Waarde: 1 als het veld Stad de waarde "San Francisco" bevat, 2 als Stad "New York" is, 3 als Stad "Miami" is, 0 als het veld geen van deze waarden heeft.
Herhaling: 1
Variabele instellen [$$BTW; Waarde: Case(Stad = "San Francisco"; 1; Stad = "New York"; 2; Stad = "Miami"; 3; 0)]
Verwante onderwerpen
Let functie
Variabele instellen scriptstap
Herhalende velden definiëren