Een zoekopdracht opslaan
U kunt de paar laatst uitgevoerde zoekopdrachten zien in de lijst Recente zoekopdrachten. Wanneer u een complexe zoekopdracht hebt gedefinieerd die u regelmatig wilt gebruiken, kunt u deze ook onder een eigen naam opslaan voor later gebruik. Vervolgens kunt u uw opgeslagen zoekopdrachten in latere sessies weer openen.
Opmerking  De opgeslagen zoekopdracht is ook beschikbaar voor alle netwerkclients die van dezelfde account gebruikmaken.
Zo vindt u een zoekopdracht:
1.
Zie Zoekopdracht maken voor meer informatie over de manier waarop u een zoekopdracht maakt of een lijst met recente zoekopdrachten opent.
2.
Als u de zoekopdracht die u wilt opslaan hebt geselecteerd, kiest u Records > Huidige zoekopdracht opslaan, of verricht u een van de volgende handelingen:
 •
Windows: klik op de pijl-omlaag naast Zoeken en kies Huidige zoekopdracht opslaan.
 •
OS X: klik op de knop Zoeken en houd deze ingedrukt terwijl u de optie Huidige zoekopdracht opslaan kiest.
3.
4.
 •
Als u de zoekcriteria niet wil wijzigen, klikt u op Opslaan. De opgeslagen zoekopdracht is nu beschikbaar via de knop Opgeslagen zoekopdrachten op de statusbalk.
 •
Zo wijzigt u de zoekcriteria in een zoekopdracht:
1.
2.
3.
 •
Klik op Nieuw om zoekcriteria te wijzigen en een nieuwe zoekopdracht op te slaan.
 •
Selecteer een zoekopdracht en klik op Bewerken om zoekcriteria te wijzigen.
 •
Selecteer een zoekopdracht en klik op Dupliceren om een kopie van de zoekopdracht met de bijbehorende zoekcriteria te maken en dubbelklik op de opdracht of klik op Bewerken.
U kunt ook een zoekopdracht selecteren en op Verwijderen klikken om de opdracht te verwijderen.
4.
Kies in het dialoogvenster Zoekopdracht bewerken Records zoeken of Records weglaten.
Wanneer u records laat zoeken, worden de records toegevoegd aan de gevonden reeks. Door records weg te laten sluit u ze uit. Met één opdracht kunt u records zoeken of weglaten; als u records wilt zoeken en weglaten, gebruikt u meer opdrachten.
5.

Dubbelklik onder Records zoeken indienof Records weglaten indien op een veldnaam.
Als u een veld wilt selecteren uit een gerelateerde tabel, klikt u op de naam van de actieve tabel boven aan de lijst en selecteert u de gewenste gerelateerde tabel. Selecteer een gerelateerd veld in deze nieuwe lijst.
Typ in het invoervak Criteria de zoekcriteria voor het geselecteerde veld of klik op Operator invoegen om uw zoekcriteria verder te verfijnen. Raadpleeg Records zoeken.
U kunt ook variabelen opnemen in de zoekcriteria.
Typ in het invoervak Herhaling het aantal herhalingen dat u zoekt. Zie Herhalende velden definiëren voor meer informatie over herhalende velden.
6.
7.
 •
 •
8.
Klik op OK of Annuleren om terug te gaan naar het dialoogvenster Opties opgeven voor de opgeslagen zoekopdracht.
9.
Klik op Opslaan.
De opgeslagen zoekopdracht is nu beschikbaar via de knop Opgeslagen zoekopdrachten.
Verwante onderwerpen
Variabelen gebruiken
Scripts maken voor het automatiseren van taken
De dialoogvensters Zoekopdrachten opgeven en Zoekopdracht bewerken