Opmaak opgeven voor tijdstempelvelden
In tijdstempelvelden wordt zowel een datum als een tijd opgeslagen, bijvoorbeeld de datum en tijd waarop een record is gemaakt of voor het laatst is gewijzigd. U maakt een tijdstempelveld op door de drie componenten ervan afzonderlijk op te maken:

Zo geeft u de opmaak op voor tijdstempelvelden:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meer tijdstempelvelden.
Raadpleeg Objecten selecteren voor meer informatie.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Gegevens.
3.
Als u de datum wilt opmaken, klikt u in het onderdeel Gegevens opmaken op Datum Knop Datum en selecteert u vervolgens de gewenste opmaakopties.
Raadpleeg Opmaak opgeven voor datumvelden.
4.
Raadpleeg Opmaak voor tijdvelden opgeven.
5.
Het gebied Getal bevat slechts twee opties die invloed hebben op de weergave van de secondencomponent: Vast aantal decimalen en Scheidingstekens. De overige opties hebben hierop geen invloed. Raadpleeg Opmaak opgeven voor velden die getallen bevatten.
Opmerkingen
 •
U moet een opmaak opgeven voor de datum- en tijdcomponenten voordat u er opmaak aan toekent. Als u Zoals ingevoerd selecteert voor Datum of Tijd, verschijnen de gegevens in het tijdstempelveld zoals die zijn ingevoerd.
 •
Als u tijdstempels wilt opmaken op basis van de huidige systeeminstellingen wanneer het bestand wordt geopend, selecteert u Korte systeemdatum (bijvoorbeeld, 11/11/2014) of Lange systeemdatum (bijvoorbeeld, dinsdag, 11 november 2014) en Korte systeemtijd (bijvoorbeeld, 8:23 AM) of Lange systeemtijd (bijvoorbeeld, 8:23:54 AM).
 •
Zie Tijdstempelvelden voor meer informatie over het definiëren van tijdstempelvelden.