Opmaak voor tijdvelden opgeven
U kunt bepalen hoe in FileMaker Pro tijdwaarden in velden worden weergegeven.
Zo geeft u de opmaak op voor tijdvelden:
1.
Selecteer in de lay-outmodus een of meer tijdvelden of berekeningvelden met een tijd als resultaat.
Raadpleeg Objecten selecteren voor meer informatie.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Gegevens.
3.
Klik in het onderdeel Gegevens opmaken op Tijd Knop Tijd en selecteer dan de formaten die u wilt gebruiken uit de lijst Opmaak.

Selecteer Zoals ingevoerd bij Opmaak.
Selecteer bij Opmaak een formaat uit de lijst. Geef daarna één of meer van de volgende opmaakopties op:
 •
een andere waarde voor Scheidingsteken (bijvoorbeeld een punt of spatie) of een Kanji-opmaak als u een lettertype gebruikt dat Japanse tekens bevat.
Kies bij Voorloopteken opties voor Voor uren, Voor minuten/seconden, of beide. (Deze optie is niet beschikbaar als u Zoals ingevoerd hebt geselecteerd.)
Kies in het gebied Japans een optie voor Type cijfers.
Gebruik het tabblad Uiterlijk van het infovenster om tekstkenmerken te kiezen Raadpleeg Tekstopmaak opgeven voor velden.
De huidige systeeminstellingen gebruiken voor tijden
Bij Opmaak selecteert u Korte systeemtijd (bijvoorbeeld, 8:23 AM) of Lange systeemtijd (bijvoorbeeld, 8:23:54 AM).
U bent nu klaar, tenzij in de door u gekozen tijdopmaak ook seconden worden weergegeven. Als u in het secondengedeelte ook fracties van seconden wilt weergeven, gaat u verder met de volgende stap.
4.
Klik op Gegevens en klik dan op Getal Knop Getal in het onderdeel Gegevens opmaken.
5.
Er zijn slechts twee opties die de weergave van het secondengedeelte beïnvloeden: Vast aantal decimalen en Scheidingsteken. De overige opties hebben hierop geen invloed. Raadpleeg Opmaak opgeven voor velden die getallen bevatten.