Een FileMaker Pro-bestand maken vanuit een startklare oplossing
FileMaker Pro wordt geleverd met startklare oplossingen, professioneel ontworpen FileMaker Pro-bestanden en webpagina's voor het uitvoeren van algemene persoonlijke en zakelijke taken zoals het beheer van contactpersonen, uitgaven, facturen, vergaderingen en werknemersfiches. Met de lay-outs in een startklare oplossing bespaart u tijd en moeite tijdens het plannen en ontwerpen van uw eigen oplossing.
De startklare oplossingen beschikken over iPad- en iPhone-lay-outs voor het ontwerp van iOS-oplossingen. Voor meer informatie over elke startklare oplossing gaat u naar http://www.filemaker.com/nl.
Zo maakt u een database met behulp van een startklare oplossing:
1.
Kies Bestand > Nieuw vanuit startklare oplossing.
2.
Raadpleeg de onderstaande opmerkingen als er geen oplossingen worden weergegeven.
3.
Windows: selecteer in de keuzelijst Opslaan als type de optie FileMaker-bestanden. Als u geen bestandsextensie typt, voegt FileMaker Pro automatisch.fmp12 aan de bestandsnaam toe. (Raadpleeg het Help- en ondersteuningssysteem van Windows om de bestandsextensies in Windows te bekijken.)
4.
Klik op Opslaan.
FileMaker Pro maakt het bestand op de schijf en het bestand wordt geopend. De vooraf ontworpen oplossing bevat velden en knoppen die zijn geconfigureerd voor taken die vaak worden uitgevoerd maar bevat geen gegevens.
5.
Klik op de statusbalk op Nieuwe record om gegevens aan het bestand toe te voegen.
Opmerkingen
 •
Als u een nieuw bestand in het Startpaneel wilt maken, klikt u op Nieuw en kiest u Nieuwe oplossing of Nieuw vanuit startklare oplossing. Raadpleeg Bestanden openen.
 •
Als geen startklare oplossingen van FileMaker zijn weergegeven, zijn ze niet geïnstalleerd. U kunt de startklare oplossingen installeren door het Nederlandse taalpakket te kiezen wanneer u een aangepaste installatie van FileMaker Pro uitvoert over uw bestaande installatie heen. Raadpleeg Installatiehandleiding en functieoverzicht voor FileMaker Pro en FileMaker Pro Advanced voor meer informatie over de installatie van FileMaker Pro. Als u niet over de gedownloade software of installatiemedia beschikt, gaat u naar http://www.filemaker.com/nl en downloadt u de startklare oplossingen afzonderlijk. Als u wilt dat de startklare oplossingen beschikbaar zijn wanneer u Bestand > Nieuw vanuit startklare oplossing kiest, plaatst u ze op een van de volgende locaties:
Verwante onderwerpen
Een oplossing ontwerpen
Een FileMaker Pro-bestand maken
Databasetabellen definiëren