Öppna post/sökpost
Syfte
Gör en befintlig post eller sökpost tillgänglig för redigering om den aktuella användaren har behörighet att redigera poster.
Format
Öppna post/sökpost
Tillval
Inga.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
När det körs på en post verifierar det här manussteget att användaren har tillräcklig behörighet att redigera posten. Om användaren har rätt behörighet försöker FileMaker Pro förhindra att andra samtidigt redigerar eller tar bort posten. När posten väl är låst anses den "öppnad" och kan redigeras.
Om ett fel inträffar (till exempel om den aktuella användaren saknar tillräcklig behörighet, om posten är låst av en annan användare eller om posten är öppen i ett annat fönster) genererar FileMaker Pro ett felmeddelande som kan fångas upp med Manuell felhantering manussteg och Get ( SenasteFel ) funktion. (Om en sökpost öppnas returneras inget fel eftersom sökposter inte kan vara låsta av andra användare.)
Viktigt!  Eftersom varje försök att ändra ett fält eller en post också innebär ett försök att öppna posten för redigering behöver du oftast inte använda manussteget Öppna post/sökpost för att uttryckligen öppna posten. Men när du använder Gå till post/sökpost/sida manussteg för att gå till ett fält eller en post ska du först använda manussteget Öppna post/sökpost för att få en skrivlåsning.
Exempel 1
Skriver ut den aktuella fakturan om användaren har behörighet att redigera den.
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Öppna post/sökpost
If [Get(SenasteFel) = 0]
Skriv ut [ ]
End If
Gå till layout [ursprunglig layout]
Exempel 2
Kontrollerar om det aktuella användarkontot har behörighet att redigera poster. I annat fall tillfrågas användaren om den vill logga in på ett annat konto.
Obs!  Manuset körs inte på rätt sätt om Kör manus med fullständig behörighet har markerats eftersom det här alternativet tillåter alla konton att öppna posten.
Manuell felhantering [På]
Gå till layout ["Fakturainformation"]
Öppna post/sökpost
If [Get(SenasteFel) = 200]
Visa anpassad dialogruta ["Det går inte att redigera den här posten. Vill du logga in igen?"]
If [Get(SenasteMeddelandeval) = 1]
Logga in igen [ ]
Else
Gå till layout [ursprunglig layout]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)