Exportera fältinnehåll
Syfte
Exporterar innehållet i ett enstaka fält i den aktiva posten till en ny fil.
Format
Exportera fältinnehåll [<tabell::fält>; "<filnamn>"Öppna automatiskt; Skapa e-post]
Tillval
 •
Välj Ange målfält eller klicka på Ange om du vill ange vilket fält som ska exporteras. Om inget fält angetts exporterar FileMaker Pro innehållet i det aktuella fältet i den aktiva tabellen.
 •
Välj Ange utdatafil eller klicka på Ange för att ange namn på och plats för den fil fältinnehållet ska exporteras till. Mer information finns i Skapa filsökvägar. Om ingen fil angetts ombeds användaren välja ett filnamn och en plats när manussteget utförs. Du kan välja att Öppna filen automatiskt eller Skapa e-post med filen som bilaga när du har sparat.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Partiell
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Om innehållet i det exporterade fältet är text skapas en UTF-16-textfil.
Kommentar
 •
FileMaker WebDirect har inte stöd för alternativet Ange exportfil. FileMaker WebDirect exporterar fältinnehåll till webbläsarens standardplats för nedladdningar.
 •
Exempel 1
Öppnar en dialogruta för att ange exportsökväg och filnamn och exporterar sedan bilden.
Exportera fältinnehåll [Produkter::Bild; "Mobile Phone.png"]
Exempel 2
Exporterar filer från containerfältet för alla poster i sökresultatet till en angiven filsökväg.
Ange variabel [$SÖKVÄG; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & Produkter::Container]
Gå till post/sökpost/sida [Första]
Loop
Exportera fältinnehåll [Produkter::Container; "$SÖKVÄG"]
Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt efter sista]
End Loop
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)