Uppdatera fältinnehåll
Syfte
Kopierar nya värden från källa för länk till de poster som utgör de aktuella hittade posterna.
Format
Uppdatera fältinnehåll [Ingen dialogruta; <tabell::fält>]
Tillval
 •
Visa ingen dialogruta förhindrar att en dialogruta visas som låter användaren bekräfta fältinformationen när manussteget utförs.
 •
Välj Gå till målfält eller klicka på Ange om du vill ange målfält för uppdateringsåtgärden. FileMaker Pro flyttar markören till det fält du anger. Detta måste vara det matchande fältet för den relation länkdata är baserad på, inte länkkällan eller målfältet. Om inget fält är valt returnerar Uppdatera fältinnehåll en felkod som kan fångas upp med Get ( SenasteFel ) funktion.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Partiell
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Partiell
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
 •
 •
 •
 •
Exempel 1
Söker efter poster med matchande värden i fältet Kund-ID och uppdaterar sedan alla länkdata i hittade poster utifrån den relation som använder Kund-ID som ett matchande fält.
Gå till layout ["Fakturainformation"]
Sök efter matchande poster [Ersätt; Fakturor::Kund-ID]
Uppdatera fältinnehåll [Ingen dialogruta; Fakturor::Kund-ID]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)