Sätt in från senast besökt
Syfte
Klistrar in data från ett av fälten i den senast aktiva posten till det angivna fältet i den nu aktuella posten eller sökposten.
Format
Sätt in från senast besökt [Välj; <tabell::fält>]
Tillval
 •
Markera hela innehållet ersätter allt i fältet. Om du inte väljer detta tillval infogar Sätt in från senast besökt resultatet vid insättningspunkten eller i slutet av fältets data.
 •
Välj Gå till målfält eller klicka på Ange om du vill ange vilket fält inklistringen ska ske i.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Använd detta manussteg om du vill automatisera datainmatningen och vara säker på att det blir konsekvent gjort. Den aktiva posten är den sista posten där FileMaker Pro utförde någon aktivitet, t.ex. klistrade in text eller flyttade till ett fält med Gå till fält manussteg.
Obs!  Om det angivna fältet inte finns i den layout där manuset körs returnerar Sätt in från senast besökt en felkod som kan fångas med Get ( SenasteFel ) funktion.
Exempel 1
Skapar en ny post och infogar kundens namn från den senaste posten som visades.
Ny post/sökpost
Sätt in från senast besökt [Fakturor::Kundnamn]
Exempel 2
Infogar värdet från fältet Kundnamn för den senast besökta posten i en sökning, pausar så att användaren kan göra ändringar och utför sedan sökningen.
Sök[]
Sätt in från senast besökt [Fakturor::Kundnamn]
Paus/Fortsätt manus [Vänta på användaren]
Utför sökning[]
Relaterade avsnitt
Tilldela fält manussteg
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)