Infoga från URL
Syfte
Placerar innehållet från en URL-adress i ett fält.
Format
Infoga från URL [Välj; Ingen dialogruta; <tabell::fält>; Resurs-URL]
Tillval
 •
Markera hela innehållet ersätter allt i fältet. Om du inte väljer detta tillval sätter Infoga från URL in innehållet från URL-adressen vid insättningspunkten eller i slutet av fältets data.
 •
Visa ingen dialogruta förhindrar att dialogrutan med tillval för "Infoga från URL" visas när detta manussteg utförs.
 •
Välj Gå till målfält eller klicka på Ange om du vill ange vilket fält inklistringen av URL-innehållet ska ske i.
 •
Vid Ange URL klickar du på Ange för att visa dialogrutan med tillval för "Infoga från URL", där du kan skriva URL-adressen direkt i textinmatningsområdet eller klicka på Ange för att skapa en URL-adress utifrån en beräkning.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 12.0
Beskrivning
Infoga från URL stöder http-, https-, httppost-, httpspost-, ftp-, ftps- och file-protokoll. I FileMaker Pro hämtas resursen som är angiven av URL-adressen i målfältet.
Bildfiler: I Windows kan containerfält återge GIF-, JPG-, PNG-, BMP- och TIFF-filer. I OS X kan containerfält återge GIF-, JPG-, JPG2-, PNG-, BMP-, TIF-, FPX-, PSD-, SGI-, TGA-, MAC- och QIF-filer. Andra bildtyper visas som miniatyrer.
FileMaker WebDirect: om Markera hela innehållet är avmarkerat och du använder Infoga från URL till ett textfält, läggs innehållet från URL-adressen till i textfältet. Flera hämtningar kan resultera i oväntade resultat och sänkta prestanda.
Viktigt!  Kontrollera att Markera hela innehållet är markerat för högre prestanda i FileMaker WebDirect.
Kommentar
 •
httppost och httpspost är anpassade scheman som definieras i FileMaker Pro och som gör det möjligt att skicka HTTP POST-data. Mer information finns i Om att importera data med en HTTP-förfrågan.
 •
Tänk på att det finns möjliga säkerhetsproblem med att använda https, httpspost och ftps. FileMaker kan inte utföra en certifikatskontroll för att verifiera att den angivna servern är den server som svarar.
Exempel 1
Öppnar en webbplats och infogar en PDF i containerfältet Försäljningsrapport.
Infoga från URL [Ingen dialogruta; Kunder::Försäljningsrapport; "http://www.filemaker.com/sales_report.pdf"]
Exempel 2
Infogar en karta som visar kundadressen i containerfältet Adress Kartor.
Infoga från URL [Ingen dialogruta; Kunder::Adress Kartor; "http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=" & Customers::Address & "&zoom=14&markers=" & Customers::Address & "&size=256x256&sensor=false"]
Exempel 3
Infogar HTML-koden för http://www.apple.com.
Infoga från URL [Ingen dialogruta; Kunder::HTML-webbplatskod; "http://www.apple.com"]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)