Ange textinmatningsmetoden för fält
Om operativsystemet är konfigurerat för att stöda inmatningsmetoder för text, kan du ange en textinmatningsmetod för fält. Du kan t.ex. ange inmatningsmetoder för fält som innehåller japansk text.
Inmatningsmetoder är programvaruverktyg som konverterar tangenttryckningar till tecken på ett annat språk, t.ex. japanska. FileMaker Pro stöder för följande japanska inmatningsmetoder:

•
 •
 •
Så här anger du textinmatningsmetoden för ett fält:
1.
Markera ett eller flera fält i layoutläget. Du kan också ange attribut för fält som läggs till senare genom att börja utan att något fält är markerat.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Data.
3.
Markera Ange inmatningsmetod i funktionssättsområdet, och välj någon av följande inmatningsmetoder i listan. (Alternativen för inmatningsmetoder är olika i Windows och OS X.)

Tips!  Du kan ange programinställningen Synkronisera med typsnittet i fältet i FileMaker Pro för alla fält i alla filer som du öppnar. Mer information finns i Ange typsnittsinställningar.