Random
Syfte
Returnerar ett tal mellan noll och ett, inklusive noll, men inte inklusive ett.
Format
Random
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
nummer
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Returnerar ett pseudoslumpmässigt tal i intervallet (0,1). FileMaker Pro genererar ett nytt slumpmässigt tal när du gör följande:
 •
 •
Låter en formel som innehåller Random utvärderas på nytt (genom att ändra data i något av fälten som formeln använder).
 •
Visar eller använder ett beräkningsfält som har definierats för ett olagrat resultat.
Exempel
Int ( Dice::NumSides * Random ) + 1 returnerar en slumpmässigt vald sida på en tärning.
Följande manus beräknar flera tärningskast, lägger ihop kasten till en enda variabel och visar sedan resultatet i en anpassad dialogruta.
Loop
Set Variable [$ROLL; Value:$ROLL + ( Int ( Test::NumSides * Random ) + 1 )]
Set Variable [$COUNTER; Value:$COUNTER + 1]
Exit Loop If [$COUNTER = Dice::NumDice]
End Loop
Visa anpassad dialogruta [$ROLL]