Använda Datagranskare (FileMaker Pro Advanced)
Du kan använda Datagranskare när du vill övervaka uttryck som fältvärden, lokala och globala variabler och beräkningsformler. Du kan övervaka uttryck medan manus körs eller när du testar dem i Manusavlusaren. Du kan också övervaka fältvärden och variabler i databasfilen.
På fliken Aktuell visas:
 •
 •
 •
På fliken Bevaka övervakas uttryck. Du kan ange ett uttryck per rad i datagranskaren. När du använder datagranskaren med Manusavlusaren visas uttryck från pausade manus på fliken Bevaka så att du ser hur data ändras när du går igenom ett manus. Uttrycken finns kvar på fliken Bevaka tills du tar bort dem.
Så här övervakar du fält och variabler i ett manus som körs för tillfället:
1.
Välj Verktyg-menyn > Datagranskare eller klicka på Knappen Öppna/stäng datavisning i fönstret Manusavlusaren.
2.
Klicka på fliken Aktuell och gör följande:

Klicka på Lägg till bevakning.
Så här övervakar du uttryck:
Klicka på fliken Bevaka och gör följande:

1. Välj ett uttryck, klicka på Redigera eller dubbelklicka på uttrycket. Definiera eller redigera sedan uttrycket. Mer information finns i Dialogrutan Redigera uttryck.
2. Klicka på Utvärdera nu när du vill visa resultatet från ett uttryck eller klicka på Övervaka om du vill lägga till uttrycket i Bevaka-listan.
Klicka på Uppdatera värden.