Importera egna funktioner (FileMaker Pro Advanced)
Du kan importera egna funktioner från andra FileMaker-filer. Du kan även kopiera och klistra in egna funktioner inom en fil eller mellan filer. Mer information finns i Använda anpassade funktioner (FileMaker Pro Advanced).
När du importerar en egen funktion löser FileMaker Pro automatiskt beroenden när egna funktioner anropar andra egna funktioner.
Så här importerar du egna funktioner:
1.
2.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Anpassade funktioner.
3.
Klicka på Importera i dialogrutan Hantera egna funktioner.
4.
5.
Mer information finns i Öppna filer som är skyddade med lösenord.
6.
Tips!  Du kan Ctrl-klicka (Windows) eller Kommando-klicka (OS X) och välja enstaka funktioner, eller hålla ned Skift och markera funktioner som inte ligger intill varandra.
7.
Dialogrutan Importera sammanfattning öppnas.
8.
Klicka på Öppna loggfil när du vill visa loggfilen för import eller klicka på OK när du vill stänga dialogrutan Importera sammanfattning.
Obs!  Den egna funktionen som du importerat visas längst ned i listan. Om FileMaker Pro betraktar funktionen som ogiltig för målfilen (om exempelvis beroende funktioner, fält eller beräkningar saknas i målfilen eller om funktionen innehåller en ogiltig filtypsreferens) omgärdas den importerade funktionen av kommentartecken (/*<funktionsdefinition>*/). Mer information finns i Beroenderegler för egna funktioner (FileMaker Pro Advanced).
9.
Kommentar
 •
Om du importerar egna funktioner från en annan fil och sedan klickar på Avbryt för att stänga dialogrutan Hantera anpassade menyer, ignoreras alla ändringar du gjorde när dialogrutan var öppen, och de importerade funktionerna tas bort från filen.
Relaterade avsnitt
Om anpassade funktioner (FileMaker Pro Advanced)
Använda anpassade funktioner (FileMaker Pro Advanced)