Om anpassade funktioner (FileMaker Pro Advanced)
Använd Egna funktioner när du vill skapa anpassade funktioner som kan återanvändas var som helst i databasfilen där de har skapats. Du kan kopiera och klistra in egna funktioner mellan FileMaker Pro-filer, eller importera egna funktioner från andra FileMaker Pro-filer. När du har skrivit en formel för en egen funktion behöver du inte skriva formeln på nytt för att kunna använda den för andra fält eller i andra manus.
Du kan hantera och redigera de egna funktionerna och de formler de innehåller på en enda central plats. Valfri ändring gjord för den egna funktionen kopieras till alla platser där den egna funktionen används.
Egna funktioner kan användas:
 •
 •
 •
 •
för att ersätta plugin-program från andra leverantörer för vissa ändamål
Egna funktioner kan användas i både FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced. Nydefinierade funktioner visas under en separat kategori i funktionslistan i dialogrutorna Ange beräkning och Ändra egen funktion. Om du inte vill att dina egna funktioner ska vara synliga kan du inaktivera visningen av dem i de här dialogrutorna.
I det här avsnittet
Använda anpassade funktioner (FileMaker Pro Advanced)
Importera egna funktioner (FileMaker Pro Advanced)
Beroenderegler för egna funktioner (FileMaker Pro Advanced)