Externa funktioner
Använd externa funktioner om du vill öppna plugin-program för FileMaker Pro. Plugin-program lägger till funktioner till FileMaker Pro. Mer information finns i Ange inställningar för plugin-program.
Externa funktioner är endast tillgängliga om plugin-program för FileMaker Pro är installerade och aktiverade på din dator. Om inga plugin-program för FileMaker Pro är installerade visas bara den allmänna definitionen för externa funktioner i dialogrutan Beräkning:
External ( funktionsnamn ; parameter )
Plugin-program skrivna för version 7.0 och senare
Varje plugin-program definierar sina egna funktioner och parametrar. Mer information om varje funktions användning finns i dokumentationen som medföljde plugin-programmet.
Plugin-program skrivna för version 6.0 och tidigare
Dessa plugin-program stöds fortfarande och fortsätter att använda den externa funktionen för åtkomst till plugin-programmets funktioner. Den första parametern är namnet på den plugin-funktion som ska utföras och den andra är en parameter som överförs till den funktionen. Mer information om varje funktions användning finns i dokumentationen som medföljde plugin-programmet.

Mer information finns i Uppdatera plugin-program.
Om formler
I det här avsnittet
External